donderdag 5 juli 2012

Modderen

Geen zon te zien maar drukkend warm. Buitenspeelweer, maar wat doe je met die hitte?
Tuurlijk, water en zand!

Al aan de ontbijttafel werd het plan gesmeed: we gaan naar de speeltuin! Want ja, daar is veel zand en (hoe fantastisch) een mega-waterbaan. De boterhammen werden gesmeerd, een fles sap uit de koelkast getrokken en in een helder moment ook maar even twee reserveshirtjes (voor t geval ze een beetje nat zouden worden) ingepakt. Heel t spul in de bakfiets geladen (dat ding heeft een capaciteit van een verhuiswagen, ideaal!). En samen met de buurvrouw + kinders vertrokken we naar de speeltuin.

Met de pasta van de inderhaast opgeschrokte boterham nog op z'n wangen was Finn binnen no time druk bezig met 'modderen'. Ook Mats hield het niet langer dan een paar minuten op 't kleedje uit. Met z'n billen een mooi spoor slepend door de zandbak ging ook hij linea recta naar het water (lees: modder). Halverwege z'n pad lukte het me nog net om zijn shirt en broek uit te trekken, en toen zat meneer al prinsheerlijk met z'n luier (die trouwens kolossale proporties aanneemt wanneer je ermee in het water gaat zitten) in de modderbende. Met een grijns van oor tot oor werd er gespatterd, gegraven en gegeten (nee, geen boterham met pasta...).







Uiteindelijk zaten er twee verhitte, bemodderde en moegespeelde (maar o zo vrolijke) kinderen in de bak op weg terug naar huis. Na een flinke afspoelbeurt in bad lag t hele spul voor een middagdutje op een oor, en kwam moeders er achter dat wat zonnebrand op haar eigen rug ook geen overbodige luxe zou zijn geweest...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten